Wednesday, July 1

DRAMA KOREA

My Girl, Full House, My Sassy Girl Chun Hyang, Coffee Prince, Princess Hours,Winter Sonata, Autum In My Heart, My Love Patzzy, All About Eve, Yu Hee The Witch, One Mom Three Dad, Couple Or Trouble, Boy Before Flowers, Stairway To Heaven, Hotelier, Successfull Story Of A Bright Girl, My Name Is Kim Sam Soon, The Vineyard Man, Attic Cat, Hello! Miss, Princess Lulu.. Bagi peminat2 citer korean mesti da hafal tajuk2 drama siri yang popular dan yang pernah ditayangkan kat Malaysia ni kan. Konpem punye.. Aku antara salah seorang peminat setia drama siri korea.Terbaek kot! Setakat ni aku da tengk lebih dari 50 drama siri korea. Tengok online dalam internet.Kalau nak tengok klik link ni MYSOJU Tapi dalam koleksi aku cume ade 12 je. VCD mahal..kalu de duit poket lebih baru aku beli VCD citer yg best walaupun aku da tengok banyak kali. Citer korea ni x bosan tengk banyak2 kali pn. Kadang2 sampai aku da faham bahasa korea ckit2..hehe Chaiyok2! Bahsya! Uppa! Aja2 faithing! Yeoboseyo! Annyong haseyo! Gomapsumeumnida! Jangan pikir aku tak pandai bahasa korea.. aku pandai tau..huhu Ni antara 10 drama siri korea yg terbaek bagi aku.
============================================
MY GIRL PELAKON: Lee Da Hae ( Joo Yoo Rin ), Lee Dong Woon ( Gong Chan ), Lee Joon Ki ( Seo Jung Woong ), Park Si Yeon ( Kim Seo Hyun).
GENRE : Komedi, Romantik

Cerita ni memang klakar gile. Kalu part2 yg sedih memng gile punye sedih. tapi aku tak nanges ea..sebak je ckit2..hehe Da 7 kali aku ulang tayang citer nih.huhu setakat nih tak de lagi drama lain yang leh lawan citer nih. citer ni terbaek dowh! Lagi2 ringtone hp Yoo Rin same ngn ringtone hp aku..haha lagu2 sountrack dalam citer ni pon best2. tempat2 yang diorang berlakon memang chantek. aku teringin sangat nk g Pulau Jeju yg dorang selalu g dalam citer ni. n kalu leh nk g ladang limau yang Yoo Rin petik limau 2..hoho trademark dalam citer nih : Hiasan bola salji yg Gong Chan bgi kat Yoo Rin dan juga bintang! Bahsya!! ;p

FAV CHARACTER: of cos la heroin die
FAV SCENE: suke sume part yang ade Yoo Rin.. haha
DOWNLOAD OST MYGIRL
WATCH DRAMA MY GIRL ONLINE
MY GIRL OFFICIAL SITE

============================================

FULL HOUSE

PELAKON : Rain Bi (Li Yeong Jae), Song Hye Gyo (Han Ji Eun), Kim Sung Soo (Liu Mingge), Hang Eun Jung (Kang Hye Won)
GENRE : Komedi, Romantik

Citer ni femes sebab pelakon die yg memmg meletop2! dan juga lagu ost Full House yg memng sedap dilayan. Dalam citer nih dorng selalu makan kimchi dan bibimbap (nasi,sayur,daging dan telur dicampurkan sekali) kalu kat malaysia pangil nasi campur..huhu ala.2 nasi goreng la kot..
macam best je..hehe skrang da ade Full House 2 sambungan dari cerita nih. tapi tak ditayangkan lagi.same2 kite nantikan.. trademark citer nih : semestinye rumah yg bernama Full House.Aja2 faithing!

FAV CHARACTER: ske Rain dalam citer ni.
FAV SCENE:
suke part perempuan 2 nyanyi lagi 3 bear song depan keluarga mertua dia. lawak gile! dan juge mane2 part yg nyanyi lagu 3 bear song sume aku suke..hehe
DOWNLOAD OST FULL HOUSE
DOWNLOAD THREE BEAR SONG
WATCH DRAMA FULL HOUSE ONLINE

============================================
THE 1st SHOP COFFEE PRINCE

PELAKON : Yoon Eun Hye (Go Eun Chan), Gong Yoo(Choi Han Kyul), Lee Minggu Gyun(Choi Han Sung), Chae Ahn Jung(Han Yoo Joo)
GENRE : Komedi, Romantik

Part yg pling best bile dua2 da fall in love tpi tak bleh nk luahkan hati masing2 disebabkan penyamaran yg dibuat oleh Eun Chan. Choi Han Kyul siap jumpe doktor psikitiari discuss pasal kekeliruan sexsuality die normal ke tak normal haha die da jadi separuh bengong memikirkan yg betol ke die ni gay! hahaha gile klakar! Citer ni byk menang award.Tapi ade 1 pelakon dalam citer ni da mati.tak ingt name tapi watak die pekerja kt Coffee Prince yg bodo2 alang dan minat pada adik Eun Chan.hurm..cian2.. trademark citer nih :of cos la coffee.. go go Eun Chan!

FAV CHARACTER: semestinye Eun Choi yg slalu tiup2 rambut die ke atas..chumel!
FAV SCENE:
mase dorang kissing2 n ehem2..haha part 2 memang agak panjang tapi romantik..macam best je..huhu ;p
DOWNLOAD OST COFFEE PRINCE
WATCH DRAMA COFFEE PRINCE ONLINE

COFFEE PRINCE OFFICIAL SITE

============================================
SASSY GIRL, CHUN HYANG

PELAKON : Han Chae Young(Sung Chun Hyang), Jae Hee(Lee Mong Ryong), Eom Tae Woong (Byeon Hak Do), Park Si Eun (Hong Chae Rin)
GENRE : Komedi, Romantik

Kisah percintaan yg penuh cabaran,kisah pelajar sekolah dan kisah kekeluargaan. .Citer ni sedih mase part last2.. starting die memng klakar habis..tapi bise la drama korea kalu xde nanges2 tak best..hehe trademark citer nih: accesssory phone yg Chun Hyang bagi kat Mong Ryong 2.kalu aku nmpk je accessory yg lebih kurng mcam 2, confirm minda trus teringt citer nih.haha

FAV CHARACTER: Chun Hyang yg pandai berdikari
FAV SCENE: part mase dorang nak kawin.sume kawan2 sekelas wat suprise weddding party tuk dorang berdua.. wah! bestnye time 2.
DOWNLOAD OST MY SASSY GIRL CHUN HYANG
WATCH DRAMA SASSY GIRL CHUN HYANG ONLINE
SASSY GIRL CHUN HYANG OFFICIAL SITE


============================================
ONE MOM THREE DAD



PELAKON :Eugene(Song Na Young), Jo Hyun Jae(Han Soo Hyun), Jae Hee(Choi Kwang Hee), Shin Sung Rok(Hwang Kyung Tae), Kim Bin Woo(Park Seo Yeon), Joo Sang Wook(Jung Chan Young).
GENRE : Komedi, Romantik
Cerita tentang 4 orang sahabat yg berkawan sejak kecik. Gile kelam kabut citer nih. sorang mak,3 bapak. best gile baby 2 ade bapak ramai.huhu citer ni bise2 je.klakar dan tak membosankan.Pling suke tentang citer nih, ialah hubungan persahabatan dorng. persahabatan yg takkan putus smapai bile2. trademark citer nih: ape ek? sperm donation kot! haha

FAV CHARACTER: aku suke baby 2..haha
FAV SCENE:
part perempuan 2 nk lahirkan baby..menarik kot! haha
DOWNLOAD OST ONE MOM THREE DAD
WATCH DRAMA ONE MOM THREE DAD ONLINE
ONE MOM THREE DAD OFFICIAL SITE

============================================
MY LOVELY SAM SOON


PELAKON : Seon a Kim (Kim Sam Soon), Bin Hyeon (Hyeon Jin Heon), Ryeo Won Jeong (Yu Hee Jin),Danial Henny( Henry Kim)
GENRE : Komedi, Romantik

Banyak adengan kelakar.Aku mengkekek2 gelak mase part Sam Soon bercakap English dengan Dr, Henry.speaking la kononnye..cakap pon lintang pukang.padahal Dr.Henry faham bahasa Korea..haha trademark citer nih: patung pig kaler pink n kek! Tahan air liur je aku tengak citer ni. kek2 yg die wat memng nmpk sedap.pergh! rase nak je order 1.nak makan gak! hehe

FAV CHARACTER: Nak jadi cam Sam Soon.nak bkajar wat kek sedap2..huhu
FAV SCENE: mase Sam Soon karaoke tuk lepas tension.. ngan die menari ntah pe2..memng kelakar.
DOWNLOAD OST MY LOVELY SAM SOON
WATCH DRAMA MY LOVELY SAM SOON ONLINE
MY LOVELY SAM SOON OFFICIAL SITE

=============================================
PRINCESS HOUR


PELAKON : Yoon Eun Hye(Shin Chae Kyung), Joo Ji Hoon( Lee Shin), Kim Jeong Hoon( Lee Yul), Song Ji Hyo(Min Hyo Rin) GENRE : Komedi, Romantik
Citer ni mule2 best sebb bnyk berkisarkan tentang pelajar skolah. Tapi bile da tengh2 da jadi agak bosan. Lagi2 bile part dalam istana dengan istiadat yg gile ketat. Tapi perkara yg buatkan aku trus tengok citer sni smpai abis mesti la sebab heroin die. Gadis chumel yg tak tau pe2 adat dlm istana.Suke babak2 romantik dlam citer nih wlupn aku tak la romantiks sngt.huhu trademark citer ni: aku cume ingt patung bear yg chumel muncul tiap kali ade perkara yg agak menarik berlaku.

FAV CHARACTER: suke Lee Yul..pergh! cair aku tengk muke die yg berhati suci 2..huhu
FAV SCENE:
suke sume part bile Lee Shin da start suke kat Shin Chae Kyung
DOWNLOAD OST PRINCESS HOUR
WATCH DRAMA PRINCESS HOUR ONLINE

PRINCESS HOUR OFFISIAL SITE

============================================

MY LOVE PATZZY


PELAKON : Jang Na Ra (Yang Song Yee), Kim Rae Won(Kim Hyun Sung), Kim Jaewon(Kang Seung Joon), Hong Eun Hee( Eun Hee Won)
GENRE : Komedi, Romantik
Ni drama kedua lakonana Jang Na Ra yg aku tengok. Wtak die dlam citer ni tak bnyk beza ngn watak die dlam citer2 laen. Seorng gadis remaja yg pering dn agak kelm kabut. Citer ni ending die tak best la macam tergantung je. Tapi kalu korng da lame tak gelak dan nk mengisi masa lapang dgn citer yg menarik,aku suggest citer nih.trademark citer nih: maskot patung yg Jang Na Ra pakai dlm citer nih.

FAV CHARACTER: Yang Song Yee..sebabb watak die dlm citer ni ade prsmaan mcam aku
FAV SCENE:
mase perempaun jahat 2 kantoi kejahatan beliau.wah! puas ati org laen tau yg die 2 sememngnye jahat.huhu
DOWNLOAD OST MY LOVE PATZZY
WATCH DRAMA MY LOVE PATZZY ONLINE
MY LOVE PATZZY OFFICIAL SITE

=============================================
YU HEE THE WITCH


PELAKON : Ma Yoo Hee(Han Ga In), Chae Moo Ryong( Jae Hee), Yoo Joon Ha(Kim Jeong Hoon),Dennis Oh(Johnny Kruger), Jeon Hye Bin(Nam Seung Mi)
GENRE : Komedi, Romantik

Heroin citer ni memg cun giler vavi. Lagi2 pas die dimakeover.memng cun sia
l.Citer ni best tapi aku tak suke sngat sbb aku tak suke ending die Yu Hee ngn Jae Hee..Cian awek die yg setia gile 2.Lagu die je yg best..hehe trademark citer nih: ape ek? tak ingt sbb cume tngk skali je citer nih.hehe

FAV CHARACTER: Semestinye Johny Kruger si tukang masak yg macho n hensem.
FAV SCENE:
mase Yu Hee dimakeover jadi perempuan yg vouge n berstyle
DOWNLOAD OST YU HEE THE WITCH
WATCH DRAMA YU HEE THE WITCH ONLINE
YU HEE THE WITCH OFFICIAL SITE

=============================================
HELLO MY TEACHER


PELAKON:Gong Hyo Jin(Na Bo Ri), Gong Yoo(Park Tae In), Kim Da Hyun(Ji Hyun Woo), Choi Yeo Jin(Noh Jem Ma) GENRE:Komedi, Romantik
Citer budak sekolah.aku memng suke giler citer ni.citer ni tentng seorng perempuan Na Bo Ri yg dulunya nakal dan selalu timbulkn maslah mase zaman sekolah die smpai die jadi 1 lagenda bagi student2 baru.last2 die jadi cikgu kat skolah lame die.cikgu2 lame skolah 2 tergugat ngn kedatangan die dan tak yakin die leh jadi cikgu yg baek berdasarkan sikap die dulu yg selalu bagi msalah kt skolah.tapi Na Bo Ri ni baek sebenarnye dan die selalu tolong student2 die yg ade msalah. die gak bercinta dengan student yg die ajar,Park Tae In.Memng klakar citer ni. tarademark citerni: cikgu biskut(gelaran Park Tae In untuk cikgu Na Bo Ri)

FAV CHARACTER: Cikgu Na Bo Ri
FAV SCENE: Mase Na Bo Ri menari dalam class depan student2 die ngn fesyen 50-an haha
DOWNLOAD OST HELLO MY TEACHER
WATCH DRAMA HELLO MY TEACHER ONLINE
HELLO MY TEACHER OFFICIAL SITE

============================================
THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL

PELAKON : Jang Na Ra(Cha Yang Soon), Jang Hyuk(Han Gi Tae), Ryu Soo Young(Han Joon Tae), Yoon Tae Young(Song Suk Koo), Chu Ja Hyun(Hwang Bo Bae)
GENRE : Komedi, Romantik
Ni first drama korea yg aku tengok.Memang trus jatuh hati ngn drama korea pas tengk citer nih.
memang best dowh citer nih.dlam citer ni watak2 sume best kecuali 2 orng penjahat dlm citer nih.huhu tapi citer ni mengajar aku supaya jgn mudh putus asa. trademark citer ni: permainan besbol kot.huhu chaiyok2!


FAV CHARACTER: Cha Yang Soon yg gile kentang! hihi
FAV SCENE:
mase dorng bercintan cintun la. romantik tapi kelakar
DOWNLOAD DRAMA THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL
WATCH DRAMA THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL ONLINE
THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL OFFISIAL SITE

============================================

HELLO MISS!

PELAKON : Lee Da Hae(Lee Soo Ha), Lee Ji Hoon(Hwang Dong Gyu), Ha Suk Jin(Hwang Chan Min), Yoon Mi Joo( Suh Hwa Ran)
GENRE : Komedi, Romantik
Karekter Lee Soo Ha lebih kurang je ngn karekter Yoo Jin dlam citer My Girl..cume dalam citer ni die tak mata duitan..hehe pelakon lelaki tak la ensem sngt.Jalan citer yg agak bosan tapi aku layan gk smpai abis..sebb ade komedi dlm citer nih sme cm citer2 korea yg lain. trademark citer nih:ntah la..hihi

FAV CHARACTER: Lee Soo Ha as a heroin
FAV SCENE: tak tahan gelak masa baju Lee Soo Ha terlucut mase peragaan atas pentas..malu siot..tapi klakar..hehe
DOWNLOAD OST HELLO MISS!
WATCH DRAMA HELLO MISS! ONLINE
HELLO MISS! OFFICIAL SITE

=============================================
THE VINEYARD MAN


PELAKON : Yoon Eun Hye(Lee Ji Hyun), Oh Man Seok(Jang Taek Gi),Kim Ji Suk(Kim Kyung Min),Jung So Young(Kang Soo Jin),Kang Eun Bi(Park Hong)
GENRE : Komedi, Romantik
Heroin dalam citer ni pelakon yg same heroin dalam citer Coffee Prince dan Princess Hour. kebanyakan watak die lebih kurang je.cume jalan citer yg laen.citer ni lak pasal ladang anggur.memng terliur aku dibuatye bile anggur kt ladang dorng da msak dan boleh dipetik.Aku suke mase die reka design fesyen baju.chantek2 je sume.trademark citer nih: semestinye anggur yg menggiurkan 2.huhu

FAV CHARACTER: Cha Yang Soon yg gile kentang! hihi
FAV SCENE:
mase hero dan heroin lepak kt belakang bukit tengok kelip2..cantiknye suasana masa 2..
DOWNLOAD OST THE VINEYARD MAN
WATCH DRAMA THE VINEYARD MAN ONLINE
THE VINEYARD MAN OFFISIAL SITE

============================================

WINTER SONATAPELAKON : Choi Ji Woo(Jung Yoo Jin), Bae Yong Jun(Kang Joon Sang), Park Sol Mi(Kim Sang Hyuk), Park Sol Mi(Oh Che Lin)
GENRE :Romantik, Melodrama
Citer ni femes gile mase tayangan kat tv3 dulu..sampai lagu tema citer ni dimelayukan eloh Hazami.huhu Ni la citer korea first yg mak aku tengok.Mak aku ni jenis yg sekali tengok nk terus tau ending die.sebab 2 sampai episod yg ke3, mak aku da tak sabar trus gerak g kedai cd beli cd citer nih. 3 ari je boleh abiskan cd 20 episod 2,Fuh! leh tahan gak mak aku.hehe disebabkan citer ni lah aku mule berangan2 nk g Korea..nk g sume tempat yg ade dalam citer nih..huahahaha
trademark citer nih: da name pon winter ,mestilah salji.. kalu member2 aku ckap sal salji je mesti dorng kaitkan dengn citer nih..hihi

FAV CHARACTER: Cikgu dorang..hehe
FAV SCENE:
mase dorang ber2 ponteng skolah dan pergi tempat2 yg chantek n menarik.bestnye..
DOWNLOAD OST WINTER SONATA
WATCH DRAMA WINTER SONATA ONLINE
WINTER SONATA OFFISIAL SITE

============================================

AUTUM IN MY HEART


PELAKON : Song Hye Kyo (Choi Eun Suh), Song Seung Heon(Yun Joon Suh), Won Bin(Han Tae Suhk), Han Chae Young(Yun Shin Ae), Han Na Na(Shin Yu Mi)
GENRE : Romantik, Melodrama
Drama airmata.Citer ni memang gile sedih heroin die mati..pas 2 hero die lak mati....aku..akak aku..ngan mak aku skali nanges tengok citer nih.menyayat ati sungguh..hukhuk mase drama ni ditayangkan tahun 2005 tak clap aku, 1 sk0ol aku demam citer nih. dak2 laki pon layan kot citer nih.hehe Aku kalu dengar je lagu ost citer ni tajuk Reason,memng terus rase sebak..sedih siot..sape2 yg penh tngk citer ni tau la perasaan aku cmne..huhu trademark citer ni: musim luruh yg penuh dengan daun2 kering..romantiknye suasana..

FAV CHARACTER: Eun Suh mase kecik..
FAV SCENE:
Mase Eun Suh ngn abg die luangkan masa sama2 waktu dorng kecik
DOWNLOAD OST AUTUM IN MY HEART
WATCH DRAMA ONLINE
OFFISIAL SITE AUTUMN IN MY HEART

==============================================
ALL ABOUT EVE

PELAKON :Chae Rim(Jin Sun Mi), Jang Dong Gun(Yoon Hyong Cheol), Han Jae Suk(Kim Woo Jin), Kim So Yun(Heo Young Mi),Kim Jung Eun(Yoo Joo Hee)
GENRE : Romantik , Melodrama
Citer ni pn sedih gak..tapi tak setanding Autum In My Heart la..berkisar tentang dua orng gadis yg berbeza sikap,perwatakan dan latarbelakang mempunyai cita2 untukk menjadi seorang pengacara dan pembaca berita yang berjaya..citer ni agak berat gak la.tapi seronok layan perasaan..hehe trademark citer nih: maybe kerjaya sebagai wartawan kot.dak2 masscom unisel agak2 macm ni ke nanti kerjaya dorng?? hihi

FAV CHARACTER: Sun Mi yg selalu senyum walaupon ade masalah
FAV SCENE:
part kissing kot..huhu
DOWNLOAD OST ALL ABOUT EVE
WATCH DRAMA ALL ABOUT EVE ONLINE
ALL ABOUT EVE OFFICIAL SITE

===========================================
Banyak lagi drama korea yg aku da tengok tapi letih la nk letak sume.
kaku ade spae2 yg nk request drama korea atau mobie korea,bgtau la.
t aku publish kat sni.senang la korng nk download ost atau tengk citer .
nanti ade mase aku upload lagi drama2 korea yg best2 k.enjoy!!

6 comments:

Nur Fatehah said...

my girl dgn succesfull story of a bright girl je ak pnah tgk...but mostly my girl plg best!aku ske tgk yoo rin makan...menyelerakan btul.....

NIDA SYUHAILA said...

hahaha nasib baek ko tak makan mcm yoo rin gak..hehe
kalu nk tengk citer2 laen dtng umh aku amik cd.
aku bnyk koleksi..hehe

NURALIA FARHANA said...

uppa!
aq ske moo-ryong!hahaha...

NIDA SYUHAILA said...

yeah! moo-yong cute kn..hehe

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

NIDA SYUHAILA said...

owh, ya??
thanks..
i really appreciat that..
thanks god.